Місіонар № 1 (297)


Зміст


Молитовний намір для Апостольства молитви на січень

Євангелізаційний: Щоб в азіатських країнах християни разом з іншими релігійними меншинами могли жити своєю вірою у повній свободі.

Молитовний намір для Апостольства молитви на лютий

Загальний: Щоб не піддавалися корупції ті, хто перебуває при фізичній, політичній або духовній владі.

ПОКРОВИТЕЛЬКА: МУЧЕНИЦЯ АГАФІЯ


Онлайн-версія часопису




Читайте у цьому номері:

КРОСВОРД «РIЗДВЯНИЙ»

У вільну хвилину
Підготувала Леся ШТИКАЛО ГОРИЗОНТАЛЬНО: 7.  Вкраїна співає: Христос ся рождає. Божий ... луна по церквах. Український люде, Христос з нами буде, хай лунає спів в небесах (Марта Лозинська). 8. Щире серце, чисту віру і ... свою в офіру Богу принесіть. 9. О Йоане, каже ...

ЗА ВСЕ ТОБI Я ДЯКУЮ!

Подяка лине до небес
Хочу подякувати редактору, всім отцям, дописувачам, які публікують свої статті, за добру вістку, яку Ви несете людям, за змістовні, цікаві, повчальні матеріали, за ушевні вірші.

НА СВЯТИЙ ВЕЧІР

Вчимося з життя
     Орися прожила все своє життя на самому кінці села. Поруч стояли ще чотири хати-пустки. Одна стояла з розбитими вікнами, а на дверях висів замок.
Джеремі Лін відновлюється після операції на коліні і його хвилює, щоб цей процес реабілітації не заважав його взаєминам із Богом.
Кава – без сумніву, один із найпопулярніших напоїв світу. Однак так було не завжди. Виявляється, що своєю популярністю в західному світі кава завдячує Папі Клименту VIII, і мода на цей напій розпочалася порівняно недавно – в ХVІ столітті.

Божа Матір над Бахмутом

Вчимося з життя
Ми живемо в тривимірному світі, скуті оболонкою людського тіла. Ототожнюючи свою внутрішню безкінечність з тривимірним тілом, ми обмежуємо свої можливості та перешкоджаємо зв’язку з Богом, який є духовним джерелом нашого земного існування. Цей зв’язок народжується в глибинах серця через високі відчуття любові, краси, гармонії. Нас захоплюють теплі хвилі вдячності, ніжності, щастя саме тому, що ми є носіями Духу, а все прекрасне народжується в Дусі, та лише потім має свій вияв у зовнішньому світі. Дух людини не існує ізольовано від Вищого Світу, він потребує взаємодії з Ним через молитву, милосердя або любов.
У той час, як багато людей сперечаються про те, чи хоче Бог, щоб ми процвітали, інші взяли й довели, що процвітання можна використовувати на благо. Сьогодні я хотів би представити до Вашої уваги 8 найвпливовіших християнських бізнесменів, які, дотримуючись Божих принципів у бізнесі, змогли досягти не тільки вагомих результатів, але й стати прикладом милосердя і служіння людям.

НОВОРІЧНА ПРИЗАДУМА

Дослідження й повчання
«Ось тепер час сприятливий, ось тепер день спасіння» (2 Кор: 6, 1–18); На мені дух Господній…, – каже Христос, – сьогодні збулося писання у вухах ваших!» Kлючовим словом тут є слово «час» у його життєвому і екзистенціальному вимірі.
Над вифлеємськими полями співи, Вони в душі твоїй на всі літа, Бо ти обручник Пресвятої Діви, Бо ти є батьком прибраним Христа.

СВЯТ-ВЕЧІР

Поезія
Мороз малює у віконці. Узваром дихає кутя. І Мати Божа на іконці у хустку кутає дитя.
Зламаний хрест, розбиті фігури біблійних постатей та понівечені таблички. Восени вандали втретє понищили релігійну атрибутику та статуї молитовних жінок на Високому Замку. За 7 років, відколи почали встановлювати стації, вже немає жодної Біблійної сцени, яка б не постраждала від рук невідомих. Діють зловмисники вночі, адже вдень про Хресну дорогу дбають служителі з монастиря св. Онуфрія.
8 грудня 2017 року відбувся робочий візит Президента України Петра Порошенка до Литовської Республіки з метою участі у Десятому засіданні Ради Президентів України і Литви. В рамках візиту Петро Порошенко відвідав греко-католицький храм Пресвятої Трійці, де оглянув виставку світлин про Революцію Гідності. У храмі відбулася зустріч з українською діаспорою та нагородження відзнаками України видатних осіб Литви.
У неділю, 26 листопада, у Василіянському монастирі Володимира-Волинського відбулися урочисті святкування празника святого священномученика Йосафата
Погруддя встановлене на подвір’ї церкви святого Юра. Саме тут, у Кристинопільському (Червоноградському) василіянському монастирі 11 серпня 1892 року брат Андрей склав вічні обіти.
Вефлиємська зоря знову своїм незгасним світлом торкається наших людських сердець, наповнює їх невимовною радістю, звіщаючи про народження Божого Дитяти. Народження на землі Христа, Сина Божого, – це великий день для всього світу, це нова віха в його бутті, з якого почалося нове життя, з новою силою і можливостями для безмежного розвитку і довершеності.
Дорогі читачі нашого василіянського часопису «Місіонар»! Безперечно, подія Воплочення Божого Сина і Його народження від Пречистої Діви Марії є одним із наріжних каменів у світогляді переконань кожного християнина. Як визнаємо у нашому Символі віри, «Він задля нас людей і нашого ради спасіння зійшов із небес і воплотився із Духа Святого і Марії Діви і став чоловіком».
Високопреподобні Отці й Преподобні Брати у Василіянському Чині! Слава Ісусу Христу!

СЛАВІМО ХРИСТА У ВЧИНКАХ!

Слово редактора
Впустімо у серця тих, для кого немає місця, як для Ісуса у Різдвяну ніч! Папа Франциск
Євангелізаційний: Щоб в азіатських країнах християни разом з іншими релігійними меншинами могли жити своєю вірою у повній свободі.

Ознайомтесь з іншими номерами часопису