Молитовний намір для Апостольства молитви на квітень

Загальний: Щоб молоді люди відгукувалися на своє покликання й серйозно роздумували над можливістю посвятити себе Господеві у священичому чи монашому стані.


Онлайн-версія часопису




Читайте у цьому номері:

Ти питаєш мене: «Чи радію я?»  А як інакше? Поки віра дає мені сили, я завжди веселий! Блаженний Петро Фрассаті Дорогі брати і сестри! Великдень і Різдво – це празники родинні.
Євангелізаційний: Щоб християни в Африці давали пророче свідчення примирення, справедливості й миру, наслідуючи милостивого Ісуса Підготував о. Домінік Налисник, ЧСВВ Папа Павло VІ у 1969 році назвав Африку новою батьківщиною Ісуса, бо Африка свідчить про відкритість на Бога.
 «Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав і тим, що в гробах життя дарував!» тропар Пасхи Дорогі брати і сестри, вірні читачі журналу “Місіонар”!
11 лютого, у Дрогобичі відбулася проща монашества Української греко-католицької церкви На прощу прибуло близько 300 богопосвячених осіб, щоб пройти хресним шляхом стопами блаженних священомучеників Северіяна, Якима та Віталія, василіянських ієромонахів, які служили у Дрогобичі в храмі Пресвятої
Під такою назвою у Мистецькому музеї Леся Курбаса у Самборі 5 лютого 2017 р. відбулося відкриття виставки з нагоди 105-ї річниці від дня народження о. Юстина Романа, ЧСВВ, та 400-ліття Василіянського Чину.

ШЛЯХ НА ГОЛГОТУ

З життя ЧСВВ
5 березня 2017 року в Музично-драматичному театрі ім. Юрія Дрогобича відбувся показ трагедії “Дрогобицька Голгофа”, автором якої є Тарас Метик, ідея о. Івана Паньківа.
У Хрестопоклінну неділю, 19 березня пройшла традиційна Хресна дорога вулицями Львова. Особливістю цьогорічної Хресної ходи стала подія 400-ліття Василіянського Чину св. Йосафата. На ній були присутніми близько 30 тисяч людей.

Бог і диявол — за ким я йду?

Дослідження й повчання
Подане нижче інтерв’ю Йозеф Ратцінґер (майбутній Папа Бенедикт ХVI – 16 квітня йому виповнюється 90 років), на той час кардинал Католицької Церкви, дав італійському журналу «Una voce grida» ще в березні 1999 року. – Ваше Високопреосвященство, що таке магія?
Смерть Господь вмить переміг, Хоч звалила гучно з ніг... Гріб порожній залишивсь; Спас підніметься увись.   Дзвони лунко виграють. Дременули гріх і лють... Сколихнула новина. Вабить знана дивина.   Велелюдно у церквах. Віддаливсь подалі страх.
Ігор Скленар, доцент факультету журналістики ЛНУ ім. І.
Блаженний священномученик о. Мартін Мартінес Пасквал залишив нам і фотографічне свідчення своєї християнської перемоги.
Володимир Гіщинський член Національної спілки журналістів України Продовження. Поч.

Добре серце Івана

Вчимося з життя
Часто можна почути від різних людей, що життя – це мандрівка, або човен чи корабель, в якому ми пливемо рікою чи морем до своєї пристані. Важкими були повоєнні часи, а особливо для вдів, сиріт, інвалідів і тих, які постійно потерпали від нужди.

Дякуємо Богу

Подяка лине до небес
Вітаємо ювілярку! 11 лютого 2017 р. в греко-католицькій громаді села Карів Сокальського району відбулася урочиста літургія з нагоди 100-річчя нашої парафіянки пані Меланії ВАНЬКО. Сльози радості, щастя і подяк Всевишньому котилися по щоках в час молитви.

Ознайомтесь з іншими номерами часопису