Місіонар № 6 (279)


Зміст


Загальний: Щоб у великих містах особи похилого віку, відкинені й самотні знаходили підтримку й розуміння.

Євангелізаційний: Щоб семінаристи, новики й новички отримували форматорів, які жили б радістю Євангелія і мудро готували їх до їхньої місії.

Місцевий: За охорону України від нападу ворогів

Покровителька: препмуч. Теодосія.


Онлайн-версія часопису




Читайте у цьому номері:

Витривати у любові

Слово редактора
Христос воскрес! Найдорожчі читачі, через свого Сина Господь показує, наскільки Він полюбив світ, і тих, що у світі, кожну людину. Його милосердя безмірне, немає такого зла, яке Бог не може здолати, немає людини, якій Бог не міг би простити. Бог витривалий у любові. Божа любов ніколи не згасає, навіть якщо ми грішимо знову і знову, попадаємо в ті самі гріхи, тими самими образами ранимо Божественну любов.
Загальний: За повагу до корінних народів, ідентичність та існування яких під загрозою. Євангелізаційний: Щоб Церква в Латинській Америці й Карибському регіоні, через свою місію на континенті, з новим поштовхом і завзяттям проголошувала Євангеліє. Місцевий: За правдиве служіння священиків й подолання спокуси бути “з цього світу” Покровитель: вмуч. Прокопій
Загальний: Щоб спорт був нагодою до братерства між народами і спричинявся до миру в світі. Євангелізаційний: Щоб християни жили згідно з Євангелієм, даючи свідчення віри, порядності й любові до ближнього. Місцевий: За приділення належної уваги дітям й помірковане використання ними комп’ютерів і телефонів Покровитель: муч. Калинік

Щоденні наміри на липень-серпень

Апостольство молитви
  Число День     Покровитель дня Намірення на день 1 пт Муч. Леонтія за терпеливість у важких обставинах 2 сб † Ап. Юди, брата Господнього за поширення набожності до Юди-Тадея 3 нд Свщмч. Методія, єп.
Молимось, Боже єдиний, Нам Україну храни, Всі свої ласки й щедроти Ти на люд наш зверни.   Запрошуємо Вас на Всеукраїнський з’їзд Апостольства Молитви, котрий відбуватиметься під час святкування храмового празника Христа Чоловіколюбця, 9–10 липня 2016 р. Б.
Кожна людина, віруюча і невіруюча, вибирає: сказати правду чи обманути, вчинити за совістю чи проти совісті, бажати людині добра чи заздрити їй. Дехто вибирає, майже не задумуючись, з дня на день, відповідно до досвіту і розуміння життя. Бувають ситуації, коли є сумнів, як вирішити ту чи іншу справу.

Значення і розуміння слова «Амінь»

Дослідження й повчання
Слово «Амінь» ми чуємо кожного дня: під час Літургії, читання молитовника, молитви. На завершення Літургії чи нашої особистої молитви, кажемо «Амінь». Або ж можемо використовувати це слово в повсякденній мові. Але не задумуємось над його значенням. А саме, над тим, чому «Амінь» так часто вживається у літургійних, біблійних текстах? Зазвичай «Амінь» ми говоримо в кінці «Отче наш». Проте це слово має глибокий богословський зміст.

Бути добрим, як хліб

Дослідження й повчання
Святий, який не був ні єпископом, ні священиком, ні навіть монахом (в канонічно-правному значенні цього слова), однак для Божої Церкви зробив стільки, що Папа Іван Павло ІІ присвятив йому один зі своїх поетичних творів, який так і назвав «Брат нашого Бога»… я розповім про святого бр. Альберта Хмельовського.

«Теплий Миколай»

Дослідження й повчання
В Україні досить поширене почитання св. Миколая чудотворця. Є багато храмів на його честь, ікон, піснеспівів, тощо. Ми також двічі на рік святкуємо святого Миколая чудотворця: «теплого Миколая» у травні, і «зимнього Миколая» у грудні. Про грудневого Миколая нам багато відомо, а про свято «теплого Миколая» (22 травня), відомостей є досить мало. Цей празник пов'язаний з перенесенням мощей святителя Миколая Чудотворця з Мир Лікійських до Італії. Цей історичний факт тісно переплетений вірою та політично-економічними амбіціями.
В книзі Йова описаний приклад батька, який після веселих забав закликає своїх дітей до святості та покаяння і сам за кожного з них приносить кровні жертви тварин як у старозавітнім звичаї – на знак перепрошення Бога за їхні гріхи та образи. Так він робив завжди, тому що був боягузом, а ми це робимо з упевненості
Не секрет, що соціальні мережі зараз ростуть мов гриби після дощу. Всі вони нам добре відомі: MySpace, Facebook, Twitter, Вконтакті… Їх одразу всіх і не згадаєш. Відбираємо у себе час і цікаві миті життя. Немає такого студента, який не чув би за соціальну мережу. Ми поклоняємось їм як лжепророкам. Обманюємо себе, коли кажемо, що так знімаємо стрес, головний біль. Спілкуємося за допомогою різних гаджетів з тим кого ми не бачимо. Але жити так не можна.

Чудо святого Антонія

Дослідження й повчання
Як чудес шукаєш, до Антонія іди, просьби і терпіння у стіп його зложи
Серед віднайдених документів Братства св. Василія Великого 3 закону збереглися також списки членів Братства с. Желдець Кам’янка-Бузького р-н. Львівської обл. (18 осіб). Дата їх написання відсутня.
Жировицька чудотворна ікона Пресвятої Богородиці є першою чудотворною іконою З’єднаної Церкви. Вона відіграла важливу роль в історії Василіянського Чину, як його опікунка в час становлення і розвою. Жировицька чудотворна ікона Пресвятої Богородиці також має важливе значення в історії всієї З’єднаної Церкви, що підтверджено багатьма фактами, які задокументовані. Жировицька чудотворна ікона, покровителька З’єднаної Церкви.

Черствість

Вчимося з життя
Під вечір в квартирі пана Петра задзвонив телефон. Вставши з крісла, він повільно пішов до телефону, перемагаючи біль, який він відчував в обох ступнях через подагру. Але коли він зняв слухавку і почув в ній голос свого сина Михайла, серце його радісно забилось. Син повідомляв, що його відпустять на один день додому і він приїде післязавтра, саме на Михайла. І ще сказав, щоб батько не турбувався, чим його зустріти, він усе привезе з собою...
Цей порятунок подав мені Господь у м. Вишгороді Київської об. Місто Вишгород знаходиться вище від Києва на 25 км. проти течії Дніпра. Це місто було приданим кн. Ольги на час її одруження з кн. Ігорем, і де спочивали останки її правнуків святих українських кн. Бориса і Гліба. Виховані у християнському дусі, молоді князі воліли за краще віддати своє життя Богові, аніж підняти меч на пожадливого до влади брата Святослава та пролити невинну кров у міжусобицях!
о. Мелетій БАТІГ, ЧСВВ, м. Бар    – Шановний отче, я принесла вам вишивку, яку ви просили мене, щоб вишила, але нічого не хочу від вас, тільки прошу перекладіть ось цю молитву з німецької мови на українську.
Христос воскрес! Шановна редакціє, до Вас пише читачка «Місіонаря», страдальна мати, у якої минулого року 5 січня 2015 р. помер син Тарас. Змалку син був доброю, слухняною, побожною і здоровою дитиною. Ще зі шкільного віку ми з сином і дочкою кожного першого четверга відвыдували нічні чування: спочатку в церкві св. Онуфрія, а пізніше в церкві св. Андрія у Львові. Замолоду Тарас вступив у члени Апостольства Молитви завдяки о. Івану Буфану, з церкви Введення в храм Пресвятої Богородиці в с. Мшана, Городоцького р-ну. Низький уклін о. Івану за таке побожне душпастирське виховання нас і наших дітей.

ЗА ВСЕ ТОБІ Я ДЯКУЮ

У вільну хвилину
Дорога редакціє часопису «Місіонар»...

Ознайомтесь з іншими номерами часопису