Молитовний намір для Апостольства молитви на липень

Євангелізаційний: Щоб самотні священики, які живуть душпастирською працею, скріплені  дружбою з Господом і братами, відчували підтримку та заохочення

 

Молитовний намір для Апостольства молитви на серпень

Загальний: Щоб великі економічні та політичні вибори захищали сім’ю як скарб людства

 

Молитовний намір для Апостольства молитви на вересень

Загальний: Щоб молоді люди на африканському континенті мали доступ до освіти та роботи на своїй батьківщині.

 

Покровительки: мучениці Минодора, Митродора й Німфодора


Онлайн-версія часопису




Читайте у цьому номері:

КРОСВОРД

У вільну хвилину
ГОРИЗОНТАЛЬНО: 1. Тоді Адам дав своїй жінці ім'я …, бо вона була мати всіх живих. 5. Святий князь, якого вшановуємо за те, що у часи його правління охрестилася Русь-Україна (988 р. Б.). 7. А тепер нехай кожний за себе, за своїх найближчих і за всіх разом повторює за мною слово в … молитву присвяти і віддання безконечній любові і безконечному милосердю Ісуса Христа (Митрополит Андрей Шептицький). 8. … − намісник Божий перший, Павло – Учитель назавжди (о. Василь Мендрунь «Верховні апостоли Петро і Павло»).

ЗА ВСЕ ТОБІ Я ДЯКУЮ

Подяка лине до небес
17 липня відзначає свій 60-літній ювілей отець Володимир Кусий, ЧСВВ із Золочівського монастиря оо. василіян. Впродовж багатьох років він був духовним провідником Марій-ського молодіжного товариства “Містична троянда”, що діє при церкві св. Андрія м. Львова.

Добро перемогло зло

Вчимося з життя
     Під час зимових канікулів Василь, будучи студентом третього курсу Львівської політехніки, поїхав до своїх батьків. Як здавалось найважча сесія екзаменів вже позаду і він тепер на повні груди міг дихати свіжим повітрям Карпатських гір, ходити на прогулянки, проживаючи у своєму прикарпатському селі.
Найбільш відомим ігуменом Підгорецької василіянської чернечої обителі в останній чверті XVII ст.- першій чверті XVII ст. є о. Парфеній Ломиковський, ЧСВВ. З його іменем пов’язані найбільш значимі сторінки історії монастиря, добре відомої в краю,– і далеко за його межами чернечої обителі, яка оповита славою княжого походження
Святе Письмо, як Боже Слово, відіграє, як знаємо немалу роль у церковному житті. У ньому, крім практичних вказівок, як слід прямувати вузьким шляхом до щасливої вічності, роз'яснення Доброї Новини, опису волі Творця, тощо.
Я з сім’ї, де тато – фарисей, мама – християнка-язичниця, брат – атеїст. Дуже багато наробила помилок, завдала шкоди собі, бо мене ніхто не виховував.
«Тато молився з нами щодня, вечорами читав нам Біблію, а віра в Бога безумовно впливала на його політичну діяльність». Так згадує Роберта Кеннеді, генерального прокурора Сполучених Штатів, його донька – Керрі.
Про теологію тіла – тобто про вчення, яке змінює життя, о. Томаш Яклевіч розмов-ляє з Крістофером Вестом. Крістофер Вест – американець, пропагує теологію тіла, вчення, яке проголошував св. Йоан Павло ІІ.

ВИЯВЛЯЮЧИ ХРИСТИЯНСЬКЕ МИЛОСЕРДЯ...

Дослідження й повчання
Про студитів, василіян – і не тільки… (З відгуку на дисертацію Юрія Скіри «Участь монахів Студійського Уставу у порятунку євреїв на території Львівської архієпархії Греко-Католицької церкви у 1942 – 1944 рр.»)
Він може слугувати зразком парадоксу: граф з полонізованої родини з блискучою освітою та чудовими перспективами покидає все, та йде в монастир, щоб невдовзі стати одним з духовних лідерів українського народу. Пропонуємо підбірку висловів митропо-лита Андрея.
Молитовні урочистості розпочалися 24 червня хресною дорогою Високим замком.
16-17 червня у Жовківському монастирі оо. Василіян відбулося святкування празни-ка Пресвятого Серця Христового і зібрання спільнот Апостольства молитви.
Святі дівиці Минодора, Митродора і Німфодора (305 - 311), рідні сестри-християнки з Віфінії (Мала Азія), які вирішили зберігати дівиче життя і не стикатися зі світом. Вони обрали собі відокремлене місце в пустелі і проводили своє життя в пості і молитві. Слава про святе життя дівиць скоро поширилася. За їх молитвам зцілювалися хворі.
Молитовний намір для Апостольства молитви на липень Євангелізаційний: Щоб самотні священики, які живуть душпа-стирською працею, скріплені дружбою з Господом і братами, відчували підтримку та заохочення Молитовний намір для Апостольства молитви на серпень Загальний: Щоб великі економічні та політичні вибори захищали сім’ю як скарб людства Молитовний намір для Апостольства молитви на вересень Загальний: Щоб молоді люди на африканському континенті мали доступ до освіти та роботи на своїй батьківщині.

Теологія тіла

Слово редактора
Слава Ісусу Христу! Дорогі брати і сестри! У період відпусток – відпочинку тіл і менше душ, такий бо вже тепер час (…), пропонуємо вашій увазі матеріал для читання, який, сподіваємося, допоможе краще зрозуміти свою людську природу, створену на образ і подобу Божу.

Ознайомтесь з іншими номерами часопису