Місіонар № 9 (281)


Зміст


Загальний: Щоб кожен докладався до загального добра й побудови суспільства, в центрі якого буде людська особа.

Євангелізаційний: Щоб християни, приймаючи Святі Тайни і роздумуючи над Святим Писанням, дедалі більше усвідомлювали свою євангелізаційну місію.

Місцевий: За українську молодь, яка боїться сімейних уз.

Покровитель: преп. Симеон Стовпник.


Онлайн-версія часопису




Читайте у цьому номері:

КРОСВОРД «ЛІТЕРА «Б»

У вільну хвилину
Підготувала Леся ШТИКАЛО     ГОРИЗОНТАЛЬНО: 2. Улюблена пісня Папи Івана Павла ІІ. 5. Столиця держави Центральної Америки. 8. Граф, на кошти якого було встановлено статую Матері Божої в центрі Львова у 1862 році. 9. Книжка для початкового навчання грамоти. 12.

ЗА ВСЕ ТОБІ Я ДЯКУЮ

Подяка лине до небес
Слава Ісусу Христу! На сторінках журналу «Місіонар» хочу висловити щиру подяку Господу Богу, Ісусу Христу, Матінці Божій, що розв’язує вузли, св. апостолові Юді-Тадею, св. Антонію, св. Йосифу, всім святим за отримані ласки та вислухані молитви протягом всього мого життя.

Дві матері

Вчимося з життя
о. Мелетій БАТІГ, ЧСВВ   Відразу після війни я працювала в пологовому відділі нашої Барської лікарні. Ще не будучи медсестрою, у моїй праці був один цікавий випадок, який я хочу вам розказати.
о. Миколай МИКОСОВСЬКИЙ, ЧСВВ   Боже, від війни рятуй, Давши благодать святу, Щоб ми жили дружелюбно І не діяли всі згубно.   Не бажаємо тривог… Господи, цей діалог Хай єднає нас з Тобою Й не згаса мерщій росою.
Антонова Вікторія,10 клас Боже святий, всемогутній, Прошу у Тебе небагато, Лише, щоб воїн, що воює на Сході, Повернувся до рідної хати. Нехай він рук не покладає, Тримає міцно зброю, Знає, що його чекають Дружина, діти й мати вдома.
Знайомство з українськими військовими, перші враження

Життєвий шлях

Вчимося з життя
Віктор БЕНЕДІТА, Португалія Як кажуть старі люди: «Життя прожити – не поле перейти». Деякі життєві ситуації дуже повчальні і насичені, показують людські характери з різних сторін. Я хочу розказати одну з таких історій, яка сталася з моїм товаришем.
Уяви собі, любий читачу, ігумена монастиря, котрий стоїть на порозі ювілею свого монастиря… Ти, якщо любиш прощі і ходиш на Відпусти до святинь Василіянських монастирів, знаєш, що він приготовлятиме відпустове місце з прибраним Престолом на дворі біля каплиці, бо ж дуже багато людей прийде, покличе єпископа, щоб у більшій мірі показати повноту Церкви Христової у своїм краю, покличе пресвітерів, щоби висповідати усіх бажаючих – буде Служба Божа і багато причасників як кульмінація усього, а потім гостина, щоб не охляли прочани у дорозі додому (див. Мт 15:32).
Василіяни в Курську? Факт існування василіянського чоловічого монастиря в російському м. Курську, де населення виключно православного віросповідання, може викликати в читача скептичне здивування. Але факт є фактом. Василіянський монастир у Курську проіснував майже чотири роки – протягом 1839 – 1842 рр..
Хочу сьогодні сказати про милосердя. Милосердя, якого ми зазнаємо, і милосердя яке виявляємо. Скільки разів було так, що ми переживали якусь трудність, і тоді Господь проявляв до нас своє безмежне милосердя через різні обставини, добрих людей. Бог добрий до нас навіть тоді, коли мовчить, або тоді, коли чинить з нами не так, як ми цього бажаємо. І безмежна вдячність Йому за це. Треба мати завжди щире дитинне довірʼя до Нього, особливо в найважчі хвилини нашого життя.
В суботу, 9 липня 2016 р. у м. Жовква, в столиці Апостольства Молитви – у районному Народному домі «Просвіта» відбувся Всеукраїнський з’їзд Апостольства Молитви.
Ірина ШТИКАЛО З 25 по 31 липня 2016 року м. Краків приймав 31 Світовий день молоді. Польща гостинно прийняла паломників з усіх куточків світу. За підрахунками близько трьох мільйонів осіб взяли участь у Літургії післанництва, яку очолив Папа Римський Франциск у неділю 31 липня.
Можливо, хтось ще не знає або й не чув про кохання з першого погляду. Вам дуже кортить пережити це відчуття. Хто як не хлопці можуть знати про секс більше ніж дівчата, але нічого про справжню віддану любов.
Коли дитина приймає у Церкві Таїнство Хрещення, її батьки обирають пару дорослих людей, які стають її хресними батьками і мають супроводжувати її в духовному зростанні. Однак не всі хресні батьки добре розуміють ту роль, яка на них покладена (а точніше: на яку вони самі погодилися).

Хрестини

Дослідження й повчання
Тарас ЛЕХМАН Як за церковними так і за світськими джерелами, хрестини – це комплекс обрядових дій, спрямованих на прилучення дитини до сім'ї, общини і християнського світу, відання її під опіку Божу, Ангела-Хоронителя й опіку всіх святих, насамперед того, чиїм іменем нарекли немовлятка.

ПРО ПОВАГУ ДО СВЯЩЕНИКІВ

Дослідження й повчання
Володимир ЛУКАШЕВСЬКИЙ, семінарист «Чи любиш ти Мене більше, ніж оці? – Так, Господи, – відрікає той йому, – ти знаєш, що люблю тебе» (Йо. 21:15). Завданням людини в цьому житті, як вчить нас Свята Мати Церква, є пізнати Бога, Його любити і Йому служити.
В одній із сучасних соціальних мереж, віртуальний знайомий, якось мав дискусію у масонській групі (їх там немало), дізнався дещо цікаве... Його завжди турбувало питання: що ж насправді ховається за "Великим Архітектором?.." І от він знайшов цю потрібну відповідь − це Ваал.

Діла милосердя (продовження)

Дослідження й повчання
Уляна Стеців Кривду терпеливо зносити Роздумуючи про діло милосердя «Кривду терпеливо зносити», пригадується святий Іван Золотоустий. Не в той момент, коли він говорив вражаючі проповіді, писав Божественну Літургію, був єпископом Контантинограда.
Загальний: Щоб журналісти в своїй діяльності завжди керувалися повагою до правди й справжніми етичними цінностями «Праця журналістів потребує студій, чутливості, досвіду, як і багато інших професій, але вимагає особливої уваги стосовно правди, добра й краси.
Вересень Загальний: Щоб кожен докладався до загального добра й побудови суспільства, в центрі якого буде людська особа. Євангелізаційний: Щоб християни, приймаючи Святі Тайни і роздумуючи над Святим Писанням, дедалі більше усвідомлювали свою євангелізаційну місію.
Найдорожчі читачі «Місіонаря», у нашому житті важливо пам’ятати про те, що Господь з нами, що Він милосердний і нас любить. Чи пасує нам казати: «Я забув про свою маму чи тата, я забув про того, хто врятував мені колись життя?» Про це ніхто не забуває.

Ознайомтесь з іншими номерами часопису