Місіонар №9 (305)


Зміст


Молитовний намір для Апостольства молитви на вересень

Загальний: щоб молодь Африканського континенту мала доступ до освіти та роботи в себе на батьківщині.

 

Молитовний намір для Апостольства молитви на жовтень

Євангелізаційний: щоб богопосвячені особи розвивали свій місіонерський запал і перебували серед бідних, тих, хто на маргінесі, хто не має голосу.

 

Покровитель: мученик Калістрат


Онлайн-версія часопису




Читайте у цьому номері:

Молитовний намір для Апостольства молитви на вересень Загальний: щоб молодь Африканського континенту мала доступ до освіти та роботи в себе на батьківщині.
Дорогі читачі! Дякуємо Богові за тепле літечко, за можливість провести разом – родиною – час відпусток і просимо у Всевишнього благословення на навчання, працю й на молитву в новому навчальному й церковному році.
У неділю, 15 липня 2018 року, у Крехівському василіянському монастирі Святого Миколая, при якому діє новіціат провінції Найсвятішого Спасителя в Україні, відбулися облечини в чернечу рясу 10-ти братів, які торік розпочали вступний курс до чернечого життя у василіянському чині – так званий період кандидатури.
У четвер, 12 липня 2018 року, у Дрогобицькому василіянському монастирі, названому на честь апостолів Петра і Павла, відбулися урочисті богослужіння з нагоди храмового празника.
У суботу, 7 липня 2018 року, василіянський монастир Різдва святого Івана Хрестителя, що в селі Краснопуща Бережанського району на Тернопільщині, приймав паломників, які прибули сюди з нагоди храмового празника. Щороку це маленьке село збирає сотні людей на святковий відпуст.
Щороку на свято Різдва Івана Хрестителя в Улашківському монастирі звертаються до сторінок історії обителі. Згідно з переказами, у 1315 році сюди прийшли перші ченці й принесли із собою ікону Івана Хрестителя, через яку впродовж наступних століть Господь обдаровував людей численними зціленнями. Крім того, здавна відомо про чотири відпусти в Улашківському монастирі, один з яких припадає на Різдво Івана Хрестителя, 7 липня (24 червня за юліанським календарем), адже цей святий, чудотворна образ якого міститься в монастирському храмі, є одним із його покровителів.
У неділю, 1 липня 2018 року, у Гошівському василіянському монастирі відбувся IV Міжнародний фестиваль карильйонного і дзвонового мистецтва «Дзвони Ясної гори єднають усіх».
Якщо людина змалечку вчиться молитви, співу, ласки, то вона проносить це крізь усе життя. Сучасні діти – заручники віртуального світу гаджетів, ком’ютерних ігор і соцмереж, тому потрібно докладати неабияких зусиль, щоб повернути їх у реальний світ. Туди, де є мама, яка шепоче молитву, промовляє тепле слово, пестить ніжними руками, є батько, який про все піклується, завжди готовий підставити своє сильне плече. Саме батьки плекають в нас надію і забезпечують безтурботне дитинство.
8 липня 2018 року Божого в церкві Преображення Господнього с. Раті Жовківського району відбулась посвята Пресвятому Серцю Христовому та прийняття нових членкинь до релігійного товариства, яке діє в лоні УГКЦ.

КРОСВОРД «СОЛОМОН»

У вільну хвилину
(виберіть слово та вставте у кросворд) Підготувала Леся ШТИКАЛО 3 ЛІТЕРИ: МОР, ОСТ. 4 ЛІТЕРИ: АЙВА, ДИВО, КРОК, СОЛЬ. 5 ЛІТЕР: АЛИЧА, КАЗКА, КАКАО, КРЕДО, МАРТА, МІСТО, ОЗЕРО, ОКУНЬ, ОЛОВО, ОТАВА.
     Про нього варто пам’ятати, учитися від нього, слухати його слово, удивлятися в його світлий погляд. Він – монах-аскет, але водночас тричі поспіль отримував звання «Людина року» в місті Дрогобичі. Священик, монах-василіянин о. Софрон Яциків.
Галина Кришталь, доктор моральної теології, викладач українських семінарій  та богословських закладів        «Жіноче питання» охоплює коло проблем, які пов’язані з позицією жінки в сім’ї та суспільстві, із захистом її гідності та прав, із
У канадському Вінніпегу проживає міцна українська діаспора, яка ревно підтримує національні церковні та культурні традиції. Від часу до часу сюди для служіння в парафії при василіянському монастирі приїздять отці василіяни з України. Минулого року із цією місією сюди прибув о. Еміліян Ничак (ЧСВВ).
     19 сeрпня своє прeстольнe свято відзначила парафія Прeображeння Господнього отців василіян у м. Чорткові.
     Для християн східного обряду 19 серпня є особливим днем у році. Церква святкує Преображення Господа нашого Ісуса Христа. Цей славний празник відзначають і ченці Добромильського монастиря Святого Онуфрія.
     11 серпня у церкві св. Андрія оо. Василіян м. Львова на руки Владики Василія, Екзарха Харківського склали довічні монаші обіти три сестри Василіянки: с. Павла Костюренко, ЧСВВ, с. Міріам Стасюк, ЧСВВ та с. Андрея Яциковська, ЧСВВ.
     У неділю, 29 липня 2018 року, у монастирі Святого Володимира Великого отців василіян у м. Херсоні відбулися урочисті богослужіння з нагоди храмового празника. Місцева греко-католицька громада радо вітала гостей.
     Від 19 до 22 липня 2018 року в Крехівському монастирі Святого Миколая відбувалася молитовна зустріч 30 юнаків які прибули сюди в спокої серця, щоб краще познайомитися з чернечим життям, отримати духовну поживу та розпізнати своє життєве покликання.
Бесіда з письменником о. Йосифом Будаєм, ЧСВВ - Отче Йосифе, перед навчальним роком побесідуємо з Вами про засади, на яких можна закласти і збудувати щасливе подружнє, чернече чи просто вільне життя у Бозі. Формується воно, як знаємо, ще в лоні матері, але ми почнемо зі школи.

ВІДНОВА ПОСВЯТИ СЕРЦЮ ХРИСТОВОМУ

Апостольство молитви
     Слава Ісусу Христу! Дорогі пошановники Серця Христового! Дорогі члени Апостольства молитви! Спішу поділитися з вами великою радістю.
     17 червня, у неділю Христа Чоловіколюбця, відбувся з’їзд Апостольства молитви Бучацької єпархії під проводом о. Йосафата Фітеля (ЧСВВ), відповідального за провід Апостольства в Бучацькій єпархії.

Покровитель: мученик Калістрат

Апостольство молитви
     Святий Калістрат був родом із Карфагена. Його дід Неоскор служив за імператора Тиберія в Палестині під керівництвом прокуратора Юдеї Понтія Пилата й був свідком хресних страждань Господа нашого Ісуса Христа, Його мученицької смерті й преславного воскресіння.

ЗА ВСЕ ТОБІ Я ДЯКУЮ

Подяка лине до небес
ВІТАЄМО ПОБРАТИМА ОТЦІВ ВАСИЛІЯН ПЕТРА ШКРАБ’ЮКА ІЗ 75-літтям!

Ознайомтесь з іншими номерами часопису