Новини

ПІДСУМКИ 2023 РОКУ ВІД БЛАЖЕННІЙШОГО СВЯТОСЛАВА Й ДАНИЛА ЛУБКІВСЬКОГО


У студії програми «Відкрита Церква» Глава УГКЦ Блаженнійший Святослав підбив підсумки 2023 року. Разом із ведучим о. Ігорем Яцківим та дипломатом і громадським діячем, ексзаступником міністра закордонних справ України Данилом Лубківським обговорили головні події, зміни та перспективи в церковному, політичному й суспільному житті.

БЕЗ ПРАВА ЗАБУТТЯ: УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ВШАНУВАЛА ПАМ’ЯТЬ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ


25 листопада, останньої суботи місяця, українці відзначали 90-ті роковини Голодомору 1932–1933 років. Духівництво та вірні Української греко-католицької церкви в Україні та по всьому світі молитовно вшанували пам’ять жертв геноциду.

ГЛАВА УГКЦ ЗУСТРІВСЯ З ПРЕДСТАВНИКАМИ «KIRCHE IN NOT»


6 грудня, на свято Миколая, у Патріаршому домі у Львові відбулася зустріч Отця і Глави УГКЦ Блаженнійшого Святослава з представниками Міжнародної католицької благодійної організації «Kirche in Not» («Церква в потребі»).

УСУПЕРЕЧ ОБСТАВИНАМ: 10 ДЕРЖАВ, У ЯКИХ ЦЕРКВА ДІЄ В УМОВАХ ГОНІНЬ


Християни у всьому світі зазнають утисків: від дискримінації в певних соціальних групах до офіційної заборони вільно сповідувати свою віру, ув’язнень, викрадень і вбивств. Американська екуменічна неурядова організація «International Christian Concern» (ICC) щороку публікує список держав, які провадять найжорсткішу політику щодо християн. Цьогоріч до звіту потрапило десять країн.

ІГУМЕНА СВЯТО-УСПЕНСЬКОЇ УНІВСЬКОЇ ЛАВРИ ІМЕНОВАНО АРХИЄПИСКОПОМ І МИТРОПОЛИТОМ ПРЯШІВСЬКИМ


Святійший отець Франциск іменував преподобного о. Йону Максіма, ігумена Свято-Успенської Унівської лаври, архиєпископом і митрополитом Пряшівським (Словаччина). Про це повідомляє пресслужба Святого Престолу.

«СВЯТИЙ ЙОСАФАТ ЗАВЖДИ ВИПЕРЕДЖАВ НАС НА СИНОДАЛЬНОМУ ШЛЯХУ», — ГЛАВА УГКЦ НА ВІДКРИТТІ ВИСТАВКИ В РИМІ


20 жовтня в Папському григоріанському університеті в Римі кардинал Курт Кох, префект Дикастерії в справах єдності християн, відкрив виставку «Щоб усі були одно», що приурочена до 400-х роковин загибелі священномученика Йосафата Кунцевича.



Оформити передплату

Архів видань


Апостольство молитви