Слово редактора

ВИХОВАННЯ СУМЛІННЯ


Дорогі брати й сестри! Постом і молитвою, роздумами над Хресною дорогою Спасителя готуємося до світлого празника Воскресіння Христового – надії на спасіння наших душ. На порятунок, який бере початок від слухання власного голосу сумління і від повернення, якщо загубилися у думках і вчинках...

МАПА СЛУЖІННЯ


Дорогі наші читачі! У житті ми в певний момент ступаємо на шлях пошуку себе, ніби згадуємо раптом, що ми є... Запитуємо: «Що таке погано? А що є добре? Кого треба любити, кого ненавидіти? Для чого жити? Хто я?».

Усе важливе, що від Бога


Слава Ісусу Христу! Дорогі брати й сестри, живемо в час, коли не раз виникають думки: “Хто ж, чи що царює у цьому світі? Чи залишилося щось важливе у цьому житті?”. Ще в далекому 1932 році британський письменник Олдос Гакслі у своєму романі «Прекрасний новий світ» передбачив викривлення як основну характеристику модерну: «У викривленій реальності з її викривленою істиною ніщо не є важливим. Не існує ніяка істина, не існують жодні принципи».

Священномученик Йосафат – живий приклад сучасного екуменізму


Слава Ісусу Христу! Дорогі брати й сестри! Останній місяць осені знаменний подіями і празниками, які є особливо важливими у нашому суспільному й релігійному житті з огляду на їхнє культурне і духовне наповнення.

НЕСКОРЕНІ ПІД ПОКРОВОМ БОГОРОДИЦІ


Слава Ісусу Христу! Дорогі брати й сестри! Як знаємо, у 2014 році в українському суспільстві в результаті реакції на збройну агресію Росії посилилися тенденції декомунізації, внаслідок яких вирішено відмовитися від радянських символів і свят.

Яким я є християнином і громадянином ?


Слава Ісусу Христу! Дорогі брати й сестри! Вже четвертий рік у нас триває війна – трагедія, яка несе хрести й встромлює їх у душі, завдає на плечі окремим людям і державі загалом. Від цього на душі у нас розпач і смуток, ми втрачаємо спокій... Чекаємо, коли вже це все закінчиться... Шукаємо відповідь на запитання, де цей проблиск в кінці тунелю непевності?.. Тільки Бог знає...

ПЕРЕМАГАЙМО ВІЙНУ СИЛОЮ ЛАГІДНОСТІ!


Я дам вам нове серце, і новий дух вкладу у ваше нутро. Я вийму камʼяне серце з вашого тіла й дам вам серце тілесне. Я вкладу в ваше нутро Дух Мій і вчиню так, що ви будете ходити в моїх заповідях та берегти й виконувати мої установи. Я врятую вас від усіх ваших гидот; прикличу урожай і намножу його; не дам, щоб ви терпіли голод. (Єзекиїла 36:26,27,29)

РАДIСТЬ ТЕПЕРIШНЬОГО ПРОСИТЬ IСТОРIЮ БIЛЬШЕ НЕ ПОВТОРЮВАТИСЯ!


Я вдячний Богові, за можливість зануритися й поділитися історіями Людей Слова – редакторів і видавців журналу «Місіонар», шлях яких був здебільшого хресним, і заслуговує на особливу шану й пам’ять.

Подаймо хустину страждаючим!


Дорогі брати і сестри! Змінюється пора року, стають довшими сонячні дні, й перед нами відкривається дорогоцінний час, в якому ми матимемо можливість робити  більше добра, зможемо подбати про кожну мить, яку дарує нам Господь...

Не ховаймося від Бога — ми покликані до радості!


Дорогі в Христі брати і сестри! Сьогодні, ми можемо спостерігати, як нас оточує, щоразу менше радісних облич. А Христос каже: “Вас пізнають, що ви мої учні, як будете мати любов між собою” (Ів. 13, 25). І ніби додає: “якщо будете радісні”, адже любити – це радіти.

Святкуючи Різдво, не забуваймо про Іменинника!


Пам’ятаймо про вдів і сиріт війни! Нехай вже постріли заснуть, і стане тиша над полями, Бо чорні квіти там цвітуть, де поливаються сльозами. Щоб наречені юних літ всміхались створені любити. Хай на колінах білий світ прощення молить в чорних квітів.

Ювілейний Рік Божого Милосердя завершився, але милосердя триває...


Слава Ісусу Христу! Дорогі в Христі брати і сестри, уважні читачі нашого журналу, чуйні на слово Істини, діти Божі! Милосердний Господь, вклав у нашу природу любов і дарування себе іншим. Це найбільше багатство й щастя кожної людини.



Оформити передплату

Архів видань


Апостольство молитви