Місіонар №4 (300)


Зміст


Молитовний намір для Апостольства молитви на квітень

Загальний: Щоб відповідальні за ідеї та управління в економіці мали мужність відмовитися від економіки відчуження, шукали способи відкривати нові шляхи.

Молитовний намір для Апостольства молитви на травень

Євангелізаційний: Щоб віруючі, використовуючи свої творчі здібності, виконували власну конкретну місію і вміли реагувати на виклики сучасного світу.

Покровитель на травень: пророк Єремія


Онлайн-версія часопису




Читайте у цьому номері:

Склала Леся ШТИКАЛО ГОРИЗОНТАЛЬНО: 5. Ті ж, що розп’яли його, поділили його одежу, кинувши … (євангелист Матей). 6. Вже ся … зачинає, Ісус Христос воскресає. Вже приходить ясна днина – воскресає Україна. 7.

ЗА ВСЕ ТОБІ Я ДЯКУЮ

Подяка лине до небес
     Пише до Вас із Мостиськ Галина Чаплінська. Передплачувала журнал у 2017 році – і він мені сподобався, багато в ньому цікавого, повчального і корисного.

Служіння в підпіллі

Вчимося з життя
     У часи підпілля нашої Церкви Служби Божі відправляли по хатах. Вибирали обов’язково дім практикуючої християнської родини. Якщо ж десь батьки чи діти жили на віру – в тій хаті Служба Божа не правилася.
    Отець був уважним і строгим, добрим і щирим, задуманим і мовчазним, веселим і дотепним. Зустріч із ним, напевне, нікого не залишила байдужим: хтось його любив, а дехто відверто критикував. Таким він був – священик Василь Зінько, монах-василіянин.

ЄРЕТИЧНІСТЬ СПІРИТИЗМУ

Дослідження й повчання
     У наш час науки та стрімкого прогресу, коли техніка, різні винаходи тощо починають опановувати людину – Боже сотворіння, – зростає зацікавлення тим, що немиле передусім Всевишньому, – магією, окультизмом, спілкуванням з позаземними духовними істотами...
     «Мені жаль, прошу вибачити за страшну шкоду, якої завдала людству моя цікавість», — сказав доктор Рокко Леонард Мартіно, винахідник смартфона. Я хотів би сказати кілька слів — два, фактично, — про мою нову книжку.
     По 44 роках боротьби за права тварин Бріджит Бардо видала книжку «Сльози боротьби», в якій уперше розповіла про своє життя. Вона поділилася роздумами про природу, людину та релігію.
Дружина й дочка Броснана померли від раку яєчників. Один із синів мав тяжкий час. Голлівуд продовжує його пестити, однак сам актор визнає, що тільки розмова з Богом допомагає йому йти вперед.
     На це запитання відповідає о. Єронім Стипа, OFM, доктор моральної теології. Усупереч тому, що можна подумати про цю тему, текст не призначений виключно для жінок, позаяк не існує якихось «специфічних гріхів», які б скоювали тільки чоловіки або тільки жінки.

ВИХОВАННЯ СУМЛІННЯ

Дослідження й повчання
Новий Катехизм Католицької Церкви про сумління
Тисячі людей долучилися 11 березня до Хресної ходи “Боже Великий Єдиний, нам Україну храни!” вулицями Львова. Серед них – мешканці Львівщини, представники чернецтва, духовенство Львівської архиєпархії УГКЦ, студенти УКУ та Львівської духовної семінарії святого Духа.
1 березня 2018 р. в Ужгородському національному університеті відбувся семінар, присвячений отцю Атанасію Пекарю, ЧСВВ, та його «Нарисам історії Церкви Закарпаття».
13 лютого 2018 року в приміщенні Львівської духовної семінарії Святого Духа відбувся перший відкритий Чемпіонат України серед духовенства УГКЦ з шахів. До Львова з’їхалися 34 учасники з цілої України: представники чотирьох семінарій, кількох монаших згромаджень, священики більшості єпархій та екзархатів України. До турніру було допущено також одну дружину священика.
20 років тому, у лютому 1998-го, в Токіо загинув молодий українець, львів'янин Роман Ковалюк. Цього року в церкві св. Андрія у Львові, до якої Роман ходив, відбувся реквієм пам'яті. Перед присутніми виступили члени молодіжного товариства «Містична троянда», спогадами про хлопця поділився парох храму о. Михайло Лучків, ЧСВВ

Христос Воскрес!

З життя ЧСВВ
Дорогі читачі часопису «Місіонар», щиро вітаю усіх вас зі святом Воскресіння Господа і Спаса нашого Ісуса Христа. Саме воно є кульмінацією нашого літургійного року, оскільки у ньому ми бачимо вершину Божої любові до нас. Адже Син Божий своєю смертю і воскресінням дарує всім без винятку можливість отримати вічне щастя і подолати безсилість і безнадійність навіть перед нашим найбільшим викликом яким є смерть.
Молитовний намір для Апостольства молитви на квітень Загальний: Щоб відповідальні за ідеї та управління в економіці мали мужність відмовитися від економіки відчуження, шукали способи відкривати нові шляхи. Молитовний намір для Апостольства молитви на травень Євангелізаційний: Щоб віруючі, використовуючи свої творчі здібності, виконували власну конкретну місію і вміли реагувати на виклики сучасного світу.
Воскресіння день, просвітімося торжеством і одні одних обнімімо, назвімо братами, а тим, що ненавидять нас, простімо все з Воскресінням! Стихира Пасхи

Ознайомтесь з іншими номерами часопису