Молитовний намір для Апостольства молитви на травень

Євангелізаційний: Щоб віруючі, використовуючи свої творчі здібності, виконували власну конкретну місію і вміли реагувати на виклики сучасного світу.

 

Молитовний намір для Апостольства молитви на червень

Загальний: Щоб соціальні мережі сприяли солідарності та повазі до іншої особи, яка відрізняється від загалу.

Покровителька: мучениця Акилина


Онлайн-версія часопису




Читайте у цьому номері:

Чи приймаємо Божу волю?

Дослідження й повчання
Відгук на роман австралійської письменниці Колін Маккалоу “Ті, що співають у терні”

ВИХОВАННЯ СУМЛІННЯ

Дослідження й повчання
Моральна совість починає діяти тоді, коли ситуація ставить конкретній особі питання, на яке слід негайно відповісти виключно власним особистим вибором: «що і як я повинен робити?».
Розмова з кардиналом Йозефом Ратцінґером, префектом Конґреґації віровчення (нині – Папа-емерит Бенедикт XVI)

КРОСВОРД «ЛІТЕРА “М”»

У вільну хвилину
ГОРИЗОНТАЛЬНО: 4. Прикраса круглої або овальної форми. 7. Музичний лад, акорд якого складається з великої і малої терції і має бадьоре, радісне звучання. 8. Герой оповідання «Малий Мирон» Івана Франка.

ЗА ВСЕ ТОБІ Я ДЯКУЮ

Подяка лине до небес
Щиро дякую за те, що надрукували мій вірш «Таке блаженство вперше відчуваю…», присвячений 400-літтю Василіанського чину, – це мені надало сміливості поспілкуватися знову з Вами.

А все-таки Бог є

Вчимося з життя
– Отче духовний, якщо маєте кілька хвилин часу, то послухайте мене, я вам розповім як я переконалася, що Бог існує, – говорила старша жінка під час моїх відвідин хворих у лікарні. Я погодився, а вона тут же стала розказувати:
"Підходжу до великих, овальних кам’яних воріт монастиря. Паркану немає, і через це ворота видаються магічними, ніби портал, який з’явився нізвідки. Хоча… огорожі і справді не треба: праворуч високий пагорб, який з одного боку огортає територію комплексу, а ліворуч – глибокий яр, підійшовши до краю якого бачиш надзвичайні краєвиди. А десь там – у підніжжі – невеликий (зо два десятки хат) хутір Пліснесько.
Слово з нагоди прийому до НСП України отців Мелетія Батога та Климентія Стасіва, а також дещо з діяльності ЧСВВ
Минулого року Глава Католицької Церкви мав зустріч із співзасновником Instagram Кевіном Систромом, який прибув до Ватикану, щоб представити Святішому Отцеві ідею, головним завданням якої є можливість комунікації за допомогою зображень.

ВЕДИ НАС, МАРІЄ, ВЕДИ!

Слово редактора
Прославимо Маму, що кличе до Храму: Ходи, мій народе, ходи! До вічного Бога Одна лиш дорога, веди нас, Маріє, веди! о. Василь Мендрунь, ЧСВВ

Ознайомтесь з іншими номерами часопису