Намір «Апостольства молитви» на травень

Євангелізаційний: щоб церква в Африці через діяльність її членів стала закваскою єдності між народами та знаком надії для цього континенту.

Наміри для «Апостольства молитви» на червень

Євангелізаційний: щоб священики скромністю й покірністю свого життя активно служили найбіднішим.

Покровитель у червні: святий Іван Павло ІІ

 


Онлайн-версія часопису




Читайте у цьому номері:

ЧАЙНВОРД «МАМА»

У вільну хвилину
Підготувала Леся ШТИКАЛО М.1. Родина, родина – це вся … з глибоким корінням, з високим гіллям. 2. Сину, сину, сину, … мій! Я тобі щасливу зичу долю. Ти добре серце матимеш в житті, а я, а я – пишатимусь тобою. 3.

ЗА ВСЕ ТОБІ Я ДЯКУЮ!

Подяка лине до небес
Слава Ісусу Христу!      Хочу подякувати Всемогутньому Господу Богу на сторінках вашого часопису за всі отримані ласки.      Найперше за дар життя, дружину Оксану, трьох дітей, чотирьох онуків, зятів, котрими нас Господь благословив, за витривалість у спокусах.

Розповідь Мотрі

Вчимося з життя
Присвячую жінкам – каторжницям радянських часів      Усі ми маємо в душі різні спогади: від одних стає тепло й затишно, від інших – щемко й гірко.

Дідусь і Смерть

Дослідження й повчання
Любов не боїться смерті Жив собі дідусь. Було йому вже сто років. Ось дізналася Смерть, що є такий старий чоловік. Прийшла до нього і каже: – Час уже вмирати, дідусю. – Згоден, але дай мені приготуватися, – каже старий. – Гаразд, – сказала Смерть.
     Що таке щастя? Напевно, на це запитання кожен відповідає по– своєму, але відчуття можемо описати приблизно однаково: «мені добре», «у мене все є», «мені все вдається / вдалося», «мене люблять / я люблю».

Храм Успіння Божої Матері в Люрді

Дослідження й повчання
     Золотоверхий храм Успіння Божої Матері, історія якого тісно пов’язана з особою о. Василя Прийми, розташований у Люрді, на вулиці України (rue de l’Ukraine).

БАТЬКИ СЛОВ’ЯНСЬКОЇ АБЕТКИ

Дослідження й повчання
24 травня вшановуємо рівноапостольних братів Кирила і Мефодія, просвітителів, учителів слов’янських.      Кирило (християнське ім’я Костянтин), якого називали Філософом, народився 827 року в місті Солуні. Він був молодшим сином грецького воєначальника Лева.

Місія – писати про важливе

Дослідження й повчання
Книжка «Чернеча офіра Христові й Вітчизні» про підпілля отців василіян у радянський період удостоєна високого визнання. У березні її автор, о. Климентій Стасів (ЧСВВ), став лауреатом Всеукраїнської літературної премії імені Зореслава.
     15–17 березня 2019 р. у Хусті та Ужгороді (Закарпатська область) відбувалася урочиста академія «Бог і Україна», присвячена о. Севастіяну (Зореславу) Саболу (ЧСВВ) та 80-й річниці Карпатської України.
      Вулицю, яка розміщена в новозбудованому кварталі індивідуальних забудов у районі вул. Паркової, назвали іменем ієромонаха Софрона Яциківа. Відповідне рішення ухвалили на сесії Дрогобицької міської ради в понеділок, 11 березня.

Цінність, яку може мати бідність

Апостольство молитви
Наміри для «Апостольства молитви» на червень Євангелізаційний: щоб священики скромністю й покірністю свого життя активно служили найбіднішим.      «Не забувай про бідних!
     Папу Івана Павла ІІ (1920–2005) проголошено святим 16 жовтня 2018 р., рівно через 36 років після обрання його Римським архієреєм.      У посланні Mulieris dignitatem Папа назвав ХХ століття «епохою жіночого генія».

ЩАСТЯ – ПОРУЧ!

Слово редактора
     Слава Ісусу Христу! Дорогі браття і сестри! Усі ми в житті хочемо одного – бути щасливими. Як герої п’єси Метерлінка, шукаємо свого синього птаха.

Ознайомтесь з іншими номерами часопису