Молитовний намір для Апостольства молитви на липень

Євангелізаційний: За наших братів, які відпали від віри, щоб вони через нашу молитву і євангельське свідчення знову віднайшли милосердну близькість Господа

Молитовний намір для Апостольства молитви на серпень

Загальний: За художників нашого часу, щоб їхні геніальні твори виявляли всю красу сотвореного світу


Онлайн-версія часопису




Читайте у цьому номері:

ЗА ВСЕ ТОБІ Я ДЯКУЮ

Подяка лине до небес
Шановна редакціє часопису «Місіонар»!     Ми, члени «Братства Матері Божої, Покровительки доброї смерті», складаємо щиру подяку Господу Богу, св. Йосифові, страждальній Матері Божій, що прийняла нас за своїх дітей.
Слава Ісусу Христу! На сторінках часопису хочемо привітати економа Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні о. Веніамина Чернегу, ЧСВВ, який 21 липня відзначатиме 40 років життя.

Це мій хрест

Вчимося з життя
У часи підпілля Греко-Католицької Церкви священики відправляли Служби Божі в хатах практикуючих християнських родин при зачинених вікнах; там, де жили на віру, літургію не відправляли.

Добра порада

Вчимося з життя
І чого тільки не почуєш від подорожніх у потязі, в автобусі чи в іншому транспорті! Здається, що люди знають про всі події, що відбуваються у світі. Тут молодих скритикують, старших поганьблять і дітей не забудуть. Така вже людська природа, зіпсута гріхом. Як кажуть в народі: чуже бачимо під лісом, а свого під носом не видно.
Тема дисертації молодого науковця є набагато ширша – “Станиславівська єпархія Греко-Католицької Церкви в суспільному житті Галичини (1885–1946 рр.)”, та водночас вона і про василіян.

Павло

Поезія
Коли ти наближався до Дамаску, Тоді тебе торкнула Божа ласка, Було це світло з неба осяйне.

Симон-Петро

Поезія
Твій брат привів тебе до Спаса, – І здивувалася сім’я: “Чи не забувся Вчитель часом, Коли змінив твоє ім’я?”
У травні цього року Джим Кевізел приїхав до Польщі на запрошення Лицарів Колумба. В інтерв'ю для польського видання "W Polityce" він говорив про свою віру, зйомки "Страстей Христових", заплановану роботу над фільмом про Воскресіння Ісуса, а також про Івана Павла ІІ та його вплив цього Папи на його життя.
Духовна спадщина Митрополита Андрея Шептицького є надзвичайно велика. Він по праву вважається одним із найбільших авторитетів у нашій Церкві. Андрей Шептицький у своїх творах не раз порушував питання цінності життя, засуджуючи убивсто. Про це йдеться в декреті «Не убий», виданому 21 листопада 1942 р., й у низці інших послань, в яких Митрополит торкається проблем війни, самогубства, абортів.
Любомир Гузар приніс в Україну досвід свободи і став зразком нерадянської людини. Так згадує Кардинала Української Греко-Католицької Церкви архиєпископ Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ Ігор Ісіченко. А віце-ректор Українського католицького університету Мирослав Маринович пригадує слова Кардинала: «Якщо хочете відновити довіру в суспільстві, перестаньте торгувати правдою». В ефірі Радіо Свобода вони поділилися спогадами про церковного і громадського діяча, морального авторитета нації, як називали і називають Любомира Гузара навіть після його смерті.
Цього року в кожному василіянському осідку по всьому світу відзначають 400-ліття відродження монашества Київської митрополії. Подібно й у храмі Пресвятої Трійці отців василіян, що у Кам’янці-Подільському, 5 червня 2017 року Божого урочисто відсвяткували цей ювілей, а також 295 років, як отці василіяни розпочали свою діяльність у цьому місті та храмовий празник Пресвятої Трійці.
У свято Вознесіння ГНІХ у Золочівському монастирі відбулися моління з нагоди храмового свята і Ювілею 400-ліття Василіянського Чину св. Йосафата.
28 травня, у неділю, у Львові, як і по інших містах України, відбулося урочисте, велелюдне відзначення Свята Героїв. Це щорічне торжество встановлено на честь борців за волю України – лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської доби, опришків, Українських Січових Стрільців, вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН.
20–21 травня на прощу до Крехівського монастиря прибули численні вірні та духовенство. Цього року паломництво до Крехівської святині відбулося з нагоди свята перенесення мoщей св. Миколая та відзначення ювілею 400-ліття Василіянського Чину св. Йосафата.
Слава Ісусу Христу! Дорогі брати й сестри! Вже четвертий рік у нас триває війна – трагедія, яка несе хрести й встромлює їх у душі, завдає на плечі окремим людям і державі загалом. Від цього на душі у нас розпач і смуток, ми втрачаємо спокій... Чекаємо, коли вже це все закінчиться... Шукаємо відповідь на запитання, де цей проблиск в кінці тунелю непевності?.. Тільки Бог знає...
Євангелізаційний: За наших братів, які відпали від віри, щоб вони через нашу молитву і євангельське свідчення знову віднайшли милосердну близькість Господа

КРОСВОРД «УКРАЇНА»

У вільну хвилину
Підготувала Леся ШТИКАЛО
Парафія, або жива Церква, покликана виконувати важливу місію: спрямовувати людей до Бога, а найважливіше – доводити їх до щасливої вічності. Завдання душпастирів, катехитів, провідників спільнот – постійно шукати нових шляхів практичного здійснення цієї мети Христової Церкви.

Ознайомтесь з іншими номерами часопису